True
Onrecht.TV - TV kijken via internet, de beste Onrecht tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Privacy & Cookies  

Danny op straat - Alle afleveringen
Danny op straat
Danny op straat: Slotakkoord

Danny praat met de families van Gwen (20) en Gina (14), die zichzelf van het leven hebben beroofd. Ze zaten allebei op onlinefora, waar ze met anderen spraken over zelfmoord. Deze fora leveren mensen die zelfmoord overwegen tips en tools om tot daden over te gaan. Ook spreekt hij met Carlijn (24). Zij heeft verschillende malen een poging tot zelfmoord gedaan, maar tot haar eigen blijdschap is dat niet gelukt.



Danny op straat
Danny op straat: Kiloknallers

Danny duikt in de dynamiek van het vuurwerkverbod. Deze maatregel van de overheid roept veel weerstand op bij de liefhebbers van knallen en vuurpotten. Ghosen spreekt mensen die demonstreren tegen het verbod en ontmoet illegale vuurwerkhandelaren.



Danny op straat
Danny op straat: Wapenwedloop

Danny duikt in de wereld van minderjarige jongens met messen. De zorg om steekpartijen tussen en door minderjarigen blijft toenemen. Grapperhaus, Minister van Justitie en Veiligheid, wil nu toch een messenverbod. Danny praat met 5 jonge jongens, die standaard met grote messen rondlopen. Hij vraagt ze of ze hun wapens willen inleveren en of ze beseffen welk gevaar zij en anderen lopen.



Danny op straat
Danny op straat: Kritische zorg

Danny Ghosen spreekt met huisartsen die kritisch naar het coronabeleid van de overheid kijken. Huisarts Felix van der Wissel vindt de focus op corona ten koste gaan van zijn andere patiënten. Huisarts Rob Elens wil meer onderzoek naar het veelbesproken anti-malariamiddel HCQ. Zijn patiënten reageerden tijdens de eerste golf naar eigen zeggen goed op deze behandeling. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd verbood hem in april de behandeling voort te zetten. De huisarts gehoorzaamde uiteindelijk, maar blijft actief pleiten voor onderzoek.



Danny op straat
Danny op straat: Liever een wagen dan een huis

Danny duikt in de wereld van woonwagenbewoners. De rechter besliste in 2018 dat woonwagenbewoners het recht hebben in een woonwagen te wonen. Het gemeentelijke uitsterfbeleid werd als discriminerend betiteld en kwam hiermee ten einde. Toch moeten ze wegens schaarste en wanbeheer nog steeds keihard vechten voor een plek. Danny praat met Wesley en zijn neef Henry, die nummer 1 op de wachtlijst staat. Maar de vrijgekomen plek blijkt onderhands verkocht aan een derde. Joke staat al maanden te protesteren met haar jonge kinderen in een tentenkamp zonder gas, water en licht. Beer heeft veertien jaar lang gestreden en krijgt nu eindelijk de sleutel van zijn woonwagen overhandigd. De woonwagen blijkt echter onbewoonbaar en zijn strijd heeft diepe wonden geslagen.



Danny op straat
Danny op straat: Het Demonstratievirus

Danny duikt dieper in het verzet tegen de overheid en de coronamaatregelen. Bijna dagelijks zijn er in het hele land demonstraties tegen het beleid, ook in Den Haag voor de Tweede Kamer. Deze betogingen gaan steeds vaker gepaard met intimidatie en agressie. Tegen de overheid, tegen de pers en tegen autoriteiten in het algemeen. Zelf vinden organisaties als Vrijheidsbeweging Nederland en Nederland In Opstand dat ze gewone kritische burgers zijn, maar kamervoorzitter Arib wil ze liever niet meer voor de deur hebben vanwege de dreigende sfeer. De NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) waarschuwde afgelopen week voor de radicalisering van het verzet tegen het coronabeleid en het risico van geweld. Danny praat met de hardcore demonstranten over hun gevoelens van onbehagen en hun agressie tegen de autoriteiten.



Danny op straat
Danny op straat: Alternatieve feiten

Danny duikt in de wereld van de complottheorie QAnon. Hij praat met een aantal Nederlandse volgers van deze theorie, die min of meer geloven dat er een wereldwijde eindstrijd gaande is tussen goed en kwaad. Hooggeplaatste politici en beroemde Hollywoodsterren spelen volgens hen hierin een belangrijke, foute rol. Zij worden beschuldigd van georganiseerd kindermisbruik en het misbruiken van de coronacrisis. Ook de media zitten volgens hen in het complot. De geheimzinnige Q, die dit alles aankaart, en Donald Trump strijden volgens deze theorie aan de goede kant.



Danny op straat
Danny op straat: Abortus kruistocht

Danny duikt in de wereld van antiabortusactivisten. Sinds september mogen demonstranten in Rotterdam vrouwen, die de abortuskliniek bezoeken, niet meer aanspreken. Eerder werden er al onder andere in Arnhem bufferzones ingesteld, vanwege de opdringerige en soms agressieve acties. Danny praat met verschillende activisten die alle verboden naast zich neerleggen. Ondertussen komt Danny erachter dat alle abortusklinieken deze zomer een dreigbrief ontvingen, vergezeld van gruwelijke video's. Hier is geen ruchtbaarheid aan gegeven, maar er is wel aangifte gedaan. De abortusklinieken eisen nu een totaalverbod voor demonstraties voor hun deur. De prolife-organisaties gaan ondertussen gewoon door met hun boodschap. Zo is er deze maand twee weken lang een tv-campagne om prolife-activisten te steunen. Danny vraagt zich af waar het geld voor al deze acties vandaan komt.



Danny op straat
Danny op straat: DOS

Danny duikt dieper in de wereld van drillrap. Hij praat met onder andere met drillrappers van EDG (Elke Dag Geld) uit Amsterdam. Zij vertellen over punten, die je kan scoren in de zogenaamde 'Hollanddrillwar' door iemand te shanken (steken) of iets anders aan te doen. Een van de opgepakte drillrappers voor de dodelijke steekpartij in Scheveningen enkele weken geleden is RR. In een video van EDG wordt trots verteld dat RR al veel punten heeft gescoord. Ondertussen sluiten moeders van drillrappers zich aan bij de organisatie Moeder is de sleutel. Deze moeders vertellen Danny dat ze willen dat er preventief gefouilleerd gaat worden en dat het geweld moet stoppen. Ook zijn ze woest op de platenlabels, die geld verdienen aan het geweld, maar geen verantwoordelijkheid nemen.



Danny op straat
Danny op straat: Criminaliteit

Rapper Cor leidt Danny rond in zijn buurt en brengt hem naar zijn oude criminele vrienden.



Danny op straat
Danny op straat: Vaccinatiestress

Danny duikt in de wereld van vaccinaties. Veel kritische prikkers zijn weer actief nu corona om zich heen grijpt en wereldwijd wordt gezocht naar een vaccin tegen het virus. De vaccinatieweigeraars zijn bij voorbaat al tegen een mogelijk coronavaccin. Het malariamiddel hydroxychloroquine daarentegen, wat Donald Trump heeft geslikt om corona te voorkomen, heeft wel hun warme belangstelling.



Danny op straat
Danny op straat: Het sekswerkersdilemma

Danny praat met sekswerkers, die nog steeds niet mogen werken. De heren en dames staan voor een dilemma: niet werken en honger lijden of wel werken met het risico op hoge boetes en corona. Ondertussen is vraag naar sekswerkers onverminderd hoog.



Danny op straat
Danny op straat: Verpleeghuizen op slot

Danny zoekt mantelzorgers van demente mensen op, die worstelen met het bezoekverbod aan hun dierbaren in verpleeghuizen. De familieleden hebben begrip voor de maatregelen, maar lijden er ook onder. Marlène heeft het gevoel dat haar moeder gekidnapt is en wil een bezoekregeling op maat. Cees verzucht dat het wel een bezoek aan een dierentuin lijkt en kan niet wachten zijn vrouw weer in zijn armen te nemen. Camiel vreest juist voor coronabesmetting van zijn moeder als zij weer bij zijn vader op bezoek mag.



Danny op straat
Danny op straat: Kermiscrisis

Danny duikt in de kermisbranche. De mensen van de kermis maken zich ernstige zorgen nu alle kermissen dit seizoen niet doorgaan. De familie Vermolen, die al acht generaties lang op de kermis staat, dreigt te moeten stoppen als er geen overheidssteun komt. Eigenaar Jan Vermolen voelt zich in de steek gelaten als hij hoort dat andere culturele organisaties en multinationals als Booking.com mogelijk wel steun krijgen.



Danny op straat
Danny op straat: Overlijden in coronatijd

Danny volgt uitvaartondernemer Paulien Graves. Het zijn heel drukke tijden voor de uitvaartbranche, maar ook moeilijke. Elk overledene moet als een potentiële coronadode worden behandeld. Dat is zwaar voor de nabestaanden en uitvaartmedewerkers.



Danny op straat
Danny op straat: Politiewerk in coronatijd

Danny gaat een dag en avond mee met de politie. Politiewerk gaat altijd door, ook in tijden van corona. Hoe beschermen zij zichzelf tegen besmetting? En is dat eigenlijk wel mogelijk als je iemand met dwang moet aanhouden?



Danny op straat
Danny op straat: Voedselbanken in de coronacrisis

Danny Ghosen praat met gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank. Veel voedselbanken sluiten hun deuren vanwege het coronavirus. De voedselbanken die open blijven kampen met een tekort aan voedsel omdat er veel gehamsterd wordt. Tegelijkertijd komen er nieuwe initiatieven op gang om arme gezinnen van voedsel te voorzien.



Danny op straat
Danny op straat: Jonge criminelen met een enkelband

Danny praat met twee jongens (15 en 16 jaar) over het leven onder elektronisch toezicht. Wat doet het met ze en helpt het de jonge ex-gedetineerden op het rechte pad te krijgen? Ook spreekt Danny twee gezinnen over het functioneren van het systeem van begeleiding en behandeling van een kind dat veroordeeld is.



Danny op straat
Danny op straat: Geweldscultuur onder tieners

Danny spreekt een aantal moeders uit regio Rijnmond. Ze vertellen alles te doen om hun kinderen te behoeden, maar worden keer op keer geconfronteerd met geweld van buiten. Ook blijkt de macht van scholen en de politie beperkt. De jongeren zijn allang niet meer verbaasd en denken erover zelf maar een mes te gaan dragen of gaan uit angst elke dag met een taxi naar school.



Danny op straat
Danny op straat

GHB-verslaafden staan bekend als uiterst onvoorspelbaar en zijn vaak agressief. Opvangcentra voor daklozen weigeren hen daarom onderdak, waardoor de GHB-verslaafden gedwongen rondzwerven en op straat of in het bos bivakkeren. Aad (44) leefde tien jaar als verslaafde verschoppeling, tot Opvangcentrum Leeuwarden het risico wel nam en hem de kans bood eindelijk af te kicken.