True
Onrecht.TV - TV kijken via internet, de beste Onrecht tv-programma's bij elkaar! Nederland.FM   Nederland.TV   Contact   Privacy & Cookies  

Bureau Burgwallen - Alle afleveringen
Bureau Burgwallen
Bureau Burgwallen: Ewout gepepperd door politie

Amsterdam telt tussen de 500 en 1000 daklozen. Het gebeurt regelmatig dat de agenten uitrukken voor daklozen die overlast veroorzaken. De wijkagenten van Bureau Burgwallen doen er alles aan om daklozen in een opvang te krijgen of te motiveren naar het land van herkomst terug te keren. Ewout Genemans loopt ook weer een weekenddienst met Jan en Lieke mee. Tot na het ochtendgloren moeten ze dronken types uit de binnenstad wegsturen.



Bureau Burgwallen
Bureau Burgwallen: Agent neer na aanval arrestant

De twee minuten stilte tijdens dodenherdenking op de Dam is voor veel agenten van Bureau Burgwallen het spannendste moment van het jaar. Negen jaar geleden verstoorde de damschreeuwer dat moment en vielen er tientallen gewonden. Ewout Genemans is erbij en ziet en hoort hoe enorm de inzet is om de dodenherdenking waardig te laten verlopen.



Bureau Burgwallen
Bureau Burgwallen: Afl. 6

Op de vierde verdieping van Bureau Burgwallen huist het undercoverteam van de stad. Twaalf agenten van diverse wijkteams werken samen in het zogenaamde doelgroepenteam. Dagelijks werken zij undercover in het centrum om de straatcriminaliteit aan te pakken. Ewout Genemans mag tijdens de Gay Pride met hen mee als er loktelefoons worden ingezet.



Bureau Burgwallen
Bureau Burgwallen: Daar sta je dan in je ondergoed

Op Koningsdag werkt iedere beschikbare agent van Bureau Burgwallen. Amsterdam verwacht honderdduizenden bezoekers. Jan en Lieke moeten op zoek naar een jongen in een oranje trui die een tas gestolen zou hebben. Burgemeester Halsema nodigt Jan en Lieke uit voor een gesprek, nadat ze een paar maanden geleden beiden een hersenschudding opliepen tijdens een aanhouding.



Bureau Burgwallen
Bureau Burgwallen: Ewout getuige van brutale horlogeroof

Reportageserie waarin Ewout Genemans de agenten van Bureau Burgwallen op de voet volgt. Vanaf het bureau, vanuit de auto en na heftige arrestaties of charges.