

- Nederland.TVJongeren.TVNederland.TVSpelletjes.TV
- Amusement.TVKennis.TVNieuws.TVSporten.TV
- Beurs.TVKinderen.TVOndernemen.TVTalentenjacht.TV
- Cultuur.TVKook.TVOnrecht.TVVaartuig.TV
- Formule1.TVLachen.TVOranje.TVVerkiezing.TV
- Gamen.TVMensen.TVPolitiek.TVVoertuig.TV
- Geloof.TVMode.TVReis.TVVoetbal.TV
- Gezondheid.TVMuziek.TVSerie.TVWeer.TV
- Informatief.TVNatuur.TVSpeelfilm.TVWoon.TV
3LAB - Alle afleveringen
Michiel van de Kamp volgt een jaar lang theologiestudenten. Waarom wil je in deze tijd dominee worden?
De uit Syrië gevluchte Obada (21) is YouTuber en heeft miljoenen fans in het Midden-Oosten, maar in Nederland vindt hij weinig aansluiting. Portret van een worstelende jongen. Obada is met zijn twee miljoen abonnees een van de grootste YouTubers in Nederland. Vanuit zijn oer-Hollandse dorp neemt hij komische Arabische sketches op. In Nederland kent niemand hem, hij spreekt de taal nauwelijks en zijn vader vindt zijn YouTube-carrière maar niks. De jonge Obada zoekt in gevecht met zijn omgeving, zijn familie, maar vooral zichzelf, zijn weg in de wereld.
Filmmaker Festus Toll reist naar zijn moederland Kenia en onderzoekt wat 'thuis' betekent voor drie familiegeneraties: zijn oom Michael Nyawade, die na meer dan 25 jaar Europa terugkeerde naar Kenia, hemzelf en zijn pasgeboren neefje Genson. Op zoek naar zijn roots, via de stad naar het dorp, brengt hij inwoners, familieleden, plekken en ervaringen in beeld om zijn neefje te laten zien dat hij later zowel Europa als Afrika nodig zal hebben. Morele vraagstukken en de zoektocht naar identiteit komen samen in deze korte documentaire over een Europees-Afrikaans kind.
De 'Dakloze Dichter' en BN'er, Hilmano van Velzen, wil niets liever dan beroemd worden met zijn poëzie, maar zijn verslaving en karakter staan hem daarbij in de weg. We zien Hilmano tijdens zijn zoektocht naar erkenning en zijn constante worsteling met drugs en zichzelf. Kunnen zijn gedichten hem de erkenning geven waar hij, na 37 jaar leven op straat, zo naar hunkert?
Na een succesvolle carrière als actrice besluit Merel Balde (28) het roer volledig om te gooien en voor haar werkelijke liefde te gaan: zingen en componeren. Matthijs van Camerijk en Daan Borger volgen haar in de maanden voor haar optreden in de grote zaal van Paradiso en bieden een uniek kijkje in de creatieve geest van Merol.
De uit Sri Lanka geadopteerde Dinja Pannebakker voelt zich zo Nederlands, dat ze regelmatig vergeet dat ze aan de andere kant van de wereld geboren is. Ze is er rotsvast van overtuigd dat haar identiteit losstaat van waar haar wieg stond. Maar is dat wel zo? Dinja Pannebakker onderzoekt het belang van weten waar je vandaan komt. Moet je weten waar je vandaan komt om te kunnen zijn wie je bent? Dinja gaat op onderzoek uit, onder andere door met haar ouders, haar hoogzwangere vriendin en een adoptiecoach in gesprek te gaan.
De behoefte aan fysiek contact is in mensen verankerd; een simpele aanraking kan een waaier aan emoties oproepen die liggen opgeslagen in de huid. Deze intieme en letterlijk dicht op de huid gefilmde mozaïekvertelling portretteert mannen en vrouwen die door diverse oorzaken een gebrek aan aanraking (hebben) ervaren, met soms een hevig verlangen tot gevolg. De kracht van lichaamscontact wordt verbeeld met massagebeelden die als een rode draad door de film zijn verweven.
Axel, een sportman met een ruig verleden maakt een nieuwe start en wil dat zijn zoons bij zijn grote bodybuildingwedstrijd zijn. Met een overwinning hoopt hij dat de jongens eindelijk trots op hem kunnen zijn en dat dit zal bewijzen dat volharding en discipline zelfs de diepste wonden kunnen helen.
Doortje Smithuijsen en Joep van Osch volgen drie ouders van jonge YouTubers, die zeer betrokken zijn bij de carrière van hun dochters. Ze zijn fulltime bezig met content maken, algoritmes inschatten, fotoshoots bijwonen en hun kinderen naar borrels en optredens chaufferen. Kunnen ze nog ouder zijn?
Toebie (14) krijgt een alternatieve opvoeding: hij woont met zijn ouders op een stuk land in Frankrijk, is nog nooit naar school geweest en leert over de universele rechten van de mens. Welke invloed heeft dit op zijn leven en zijn toekomst?
De 18-jarige Sofie wil graag op kamers in Amsterdam en moet daarvoor hospiteren. Steeds opnieuw moet ze de bewoners van een studentenhuis ervan zien te overtuigen dat zij de meest geschikte kandidaat is voor de vrijgekomen kamer. De concurrentie is moordend en de bewoners zijn meedogenloos. Wie worden door de groep geaccepteerd en wie worden afgewezen? Hoe ver gaan de kandidaten? In de wereld van het hospiteren wordt het uiterste gevraagd van iemands zelfbewustzijn. Wat doet dat proces van oordelen en beoordeeld worden met Sofie?
Gioia beleefde haar mooiste dromen en haar zwartste nachtmerries. Om in de realiteit te blijven moet ze een regelmatig leven leiden. Maar laat dat nog wel ruimte voor verbeelding? Een dansdocumentaire op de grens van waan en werkelijkheid.
In een hoogbouwflatwijk waar de tijd stil staat, is de 28-jarige Marokkaan Shalky zijn autosleutels kwijtgeraakt. Met behulp van zijn vrienden gaat hij naar de sleutels op zoek, maar verzeilt hierbij algauw in het alledaagse ritme van de wijk en geeft ons zo een inkijk in deze kleine wereld.
In een dystopische stad, waar vrouwen enkel het bezit zijn van mannen, ontsnapt de 17-jarige Valentina uit de handen van Zéro. Kwetsbaar en alleen wordt ze gered door Alex, de leidster van een groep jonge, sterke vrouwen die samen vechten tegen het onrecht dat er in de wereld heerst.
Western over twee broers en hun schoonzus die in een verlaten mijn een grote goudader vinden. De hebzucht krijgt de overhand en de familieband is daar niet tegen bestand. De strijd loopt zo hoog op dat er wel ingegrepen moet worden. En dat gebeurt niet bepaald pijnloos.
In een groot Belgisch klooster waar vroeger tientallen zusters Norbertienen woonden, wonen er nu nog maar drie. Een biertje drinken tijdens de lunch en 's avonds soaps kijken, lijken voor deze gepensioneerde dames even gewoon als bidden of de Bijbel lezen. Zo goed en zo kwaad als het gaat, bereiden ze zich voor op de feestdagen. Ze ontvangen hun familie en vrienden, halen de kerststal weer uit de kast en proosten met oudejaarsavond. Een observerend, licht komisch portret van deze laatste drie nonnen en hun dwergkeesje Skippy. Hoeveel champagneglazen zullen er volgend jaar op tafel staan?
Het Judith van Swethuis is een woonvoorziening voor 55 mensen met een lang psychiatrisch verleden. Velen van hen hebben een lange weg vol opnames in instellingen achter de rug. Zij willen en krijgen geen behandeling meer, maar worden wel verzorgd. Met hun persoonlijke aanpak en engelengeduld doen begeleiders Jeffrey en Tanja hun best om zingeving aan het leven van de kwetsbare bewoners te bieden. De omstandigheden zijn soms zwaar, maar er is ook ruimte voor lichtheid en humor. Eindexamenfilm van Niels Beth, lichting 2019 van de Nederlandse Film Academie.
Toebie (14) krijgt een alternatieve opvoeding: hij woont met zijn ouders op een stuk land in Frankrijk, is nog nooit naar school geweest en leert over de universele rechten van de mens. Welke invloed heeft dit op zijn leven en zijn toekomst?
Vijfentwintig bejaarde mannen treffen elkaar dagelijks in hun clubhuis: een ijzeren keet in hun voormalige volksbuurt in Amersfoort. Scootmobiels staan intimiderend als een motorbende in het plantsoentje en de heren fluiten graag naar passerende vrouwen. In hun roestige zeecontainer voelen ze zich weer even twintig. Maar telkens als er iemand ziek is of overlijdt, worden ze keihard met hun neus op de feiten gedrukt; de moderne wereld is ingewikkeld, hun leven loopt ten einde en eenzaamheid en ziekte blijven niet buiten de deur.
Regisseur Juul Op den Kamp duikt in de belevingswereld van New Yorkse studenten die koste wat het kost carrière willen maken en daarbij gebruik maken van prestatieverhogende middelen. De groep studenten staat op het punt om de arbeidsmarkt te bestormen, de concurrentie is moordend en de verwachtingen torenhoog. Een pilletje lijkt voor velen de oplossing om hun volle potentie te benutten. 'Onder druk' toont de donkere kant van het prestatiesysteem in New York met nachtelijke doorwerksessies, zenuwslopende beoordelingsgesprekken en monologen vol zelfkritiek.
Wim Boven laat de gebaande paden achter zich en gaat op zoek naar de donkere kant van Tokyo. Wim is van jongs af aan al gefascineerd door Tokyo en vertrok eind 2017 voor een aantal maanden naar deze stad. Hij werkte in een typisch Japanse bar in Kabukicho en maakte veel nieuwe vrienden. Wim volgt één of meer van zijn Japanse vrienden en neemt je mee door zijn Kabukicho, de wijk waar hij heeft gewoond en gewerkt. Deze wijk is één van Tokyo's meest bijzondere wijken en staat ook wel bekend als het Japanse equivalent van De Wallen in Amsterdam. Hier laat hij je kennismaken met een tot dusver onderbelichte kant van deze immense metropool. Geen clichés en stereotypes die we kennen als we denken aan Japan: eenzame seksloze Japanners en toeristische highlights, maar jonge mensen met spannende en bijzondere verhalen. De thema's uitgaan, relaties, eenzaamheid en realiteit worden besproken aan de hand van bijzondere en aangrijpende verhalen van lokale bewoners.
Anne is twintiger en gaat op zichzelf wonen in Amsterdam. Dan komt ze haar ex-vriendin Lily tegen. Lily was haar eerste vriendin en er is veel gebeurd sinds ze vier jaar geleden uit elkaar zijn gegaan. Tijdens het eerste weekend in haar nieuwe woning denkt Anne terug aan alle relaties die ze heeft gehad tijdens haar studententijd. Ze blikt terug op haar turbulente liefdesleven en denkt na over hoe diverse meisjes en relaties haar hebben gevormd tot de persoon die ze nu is.
Groeten uit Bunschoten-Spakenburg. Filmmaker, Wout-Peter Malestein, gaat voor deze persoonlijke documentaire terug naar zijn geboortedorp. Hoe is het om jong te zijn in dit oer-Hollandse vissersdorpje met zijn gesloten gemeenschap? Deze persoonlijke film deconstrueert het karikaturale beeld van het vissersdorp Bunschoten-Spakenburg. Tegelijk illustreert hij op welke manieren deze gesloten gemeenschap de identiteit van moderne jongeren beïnvloedt.
Vijfentwintig bejaarde mannen treffen elkaar dagelijks in hun clubhuis: een ijzeren keet in hun voormalige volksbuurt in Amersfoort. Scootmobiels staan intimiderend als een motorbende in het plantsoentje en de heren fluiten graag naar passerende vrouwen. In hun roestige zeecontainer voelen ze zich weer even twintig. Maar telkens als er iemand ziek is of overlijdt, worden ze keihard met hun neus op de feiten gedrukt; de moderne wereld is ingewikkeld, hun leven loopt ten einde en eenzaamheid en ziekte blijven niet buiten de deur.
Documentaire over een jonge vrouw die haar kracht en zelfvertrouwen probeert terug te vinden in roller derby. Steffie heeft veel last van faalangst en wordt achtervolgd door kritische stemmen die door haar hoofd spoken. Deze negatieve gedachten droegen bij aan haar burn-out. Met de transformatie naar Becky Bulldozer, haar Roller Derby-alter ego, wordt Steffie een andere vrouw. Haar gear werkt als een mentaal pantser dat ze voor de wedstrijd aantrekt, waarmee ze stemmen en tegenstanders genadeloos tegen de grond werkt. Dankzij deze keiharde sport leert ze omgaan met haar faalangst. In de kleedkamer bespreekt ze met haar teamgenoten alle belangrijke dingen van het leven: mannen, lichamelijke onzekerheden, werkstress, faalangst, baby's en het beste wasmiddel voor die gruwelijk stinkende polsbeschermers. Een onthutsende, openhartige en kwetsbare film.
De uit Irak gevluchte Fadil is telefoontolk. Op zijn zolderkamer vertaalt hij gesprekken tussen wanhopige asielzoekers en Nederlandse instanties.
Filmmaakster Jennifer Gijrath (1995) heeft nooit met haar vader en haar familie kunnen praten over vroeger. Zal het nu wel lukken om het gesprek aan te gaan? Al in haar vroege jeugd raakte Jennifer van haar vader verwijderd. Ze heeft heel veel vragen, die ze hem nooit durfde stellen, bang voor het antwoord. In haar eindexamenfilm reist Gijrath samen met haar vader naar het vakantiehuisje in Luxemburg waar ze ooit als gezin gelukkig waren. Ze zoekt antwoorden bij haar vader, maar ook bij andere familieleden die getuigen waren van de escalatie in het gezin. De vraag is of je nog wel met elkaar kunt praten, als je dat zo lang niet hebt gedaan.
Als Bas erachter komt dat alle mensen eigenlijk ballonnen zijn, prikt hij iedereen op straat lek. Tot hij Jacques raakt, een mens van vlees en bloed, die nu dood dreigt te bloeden. Bas probeert hem te redden, maar Jacques heeft andere plannen.
Een documentaire over drie steracteurs uit de Congolese soapwereld. Enerzijds bouwen zij met veel overtuiging een nieuw bestaan op in Europa, anderzijds zijn ze voor hun fans hét gezicht van de typisch Congolese verhalen uit de soap. Weten ze evenwicht te vinden in deze uitzonderlijke dynamiek?
